Betegeinknek 3 főétkezést és a kisétkezéseket, a dolgozóinknak pedig ebédet biztosítunk. Konyhánk több szakaszban is felújításra került. Olyan korszerű gépek segítik munkánkat , melyekkel az ételek értékes tápanyagai megőrizhetők. Az elkészített ételek egyéni tálalással, zárt ételszállító kocsikon jutnak el a betegosztályokra. Megfelelő hőfokon tartásukról az étel -melegentartó szett gondoskodik.
Dolgozóink önkiszolgáló rendszerben étkezhetnek az ebédlőben.
Az élelmezés munkája igen összetett, különféle feladatokat kell ellátnia:
- szervezési (termelés , munkaerő)
- gazdálkodás (felhasználás, anyaggazdálkodás )
- ellenőrzés
- kapcsolattartás (belső: pénzügy, anyaggazdálkodás , ápolási osztályok, dolgozók ) (külső: beszállítók, hatóságok)
Betegeink tekintélyes része diétát igényel, a normál menün kívül számos ételsor készül az igényeknek megfelelően. Ennek tartalmaznia kell a korcsoportoknak megfelelő tápanyagtartalmat. Az étlap egészséges, változatos, idény jellegű ,ízben és színekben harmonikus. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy kihasználva a viszonylag kis adagszám és a helyben főzés előnyeit, megőrizhettük a „házias” íz világot , ötvözve ezt a mai kor igényeivel.
Különös gondot fordítunk az élelmiszerbiztonságra, szabályok betartása a HACCP előírása szerint üzemelünk.